Terugblik op Niedorp’s Got Talent

  • juni 30, 2015
800 532 Niedorps Fanfare

Zondagmiddag bruiste de feestelijk versierde Prins Maurits van jeugdig enthousiasme. De blazersklas mocht zich als eerste presenteren en liet horen dat je al na een schooljaar les op een blaasinstrument heel leuk kunt samenspelen in een groep. Dit gezamenlijke project van Winkels Harmonie en Niedorps Fanfare kwam hiermede voor dit jaar weer ten einde met een woord van dank aan invaldirigent Wilma Beers. Beide verenigingen bieden de mogelijkheid om door te gaan in de muziek. Alle leerlingen hebben hiertoe een inschrijfformulier ontvangen.

Hierop brak de talentenjacht los, waarbij de deelnemers op grandioze wijze lieten horen dat muziek maken op diverse manieren mogelijk is. We konden luisteren naar solo’s, duo’s en kleine en grote ensembles. Heel leuk was het dat er enkele ensembles waren waarin zowel leden van Winkels Harmonie als van Niedorps Fanfare meededen. Jurylid Niels Ket kweet zich geweldig van zijn taak en gaf iedereen een bemoedigend positief verslag. De winnaar was dit keer trompettist Ootjer Strijbis, die zich in een ensemble en ook als solist liet horen.

Niedorp,s got talent-5618

Zowel het opleidingsorkest van Winkels Harmonie (Toetti) als van Niedorps Fanfare lieten van zich horen met een leuk programma. In het slotconcert stonden alle muzikanten op het toneel en speelden de stukken Mombassa Beat en Easy Pop Suite, waarbij ook de leden die meegedaan hebben met de Workshop op 31 mei hun partijtje meespeelden. De algehele presentatie was in handen van Michiel Drijver die dat op kundige wijze deed.

Zie hier het volledige fotoalbum van deze avond.