Feestelijke Jubileumconcert Spektakel

  • maart 12, 2024
1024 1024 Niedorps Fanfare

Groot feest op zaterdagavond 9 maart in de warme en gezellige Prins Maurits, waar Niedorps Fanfare haar 75-jarige bestaan vierde met een propvolle zaal met enthousiaste mensen uit de omgeving en oud-leden die soms van verre naar Nieuwe Niedorp waren afgereisd om dit evenement mee te kunnen maken. De zaal was heel overzichtelijk ingedeeld, want Niedorps Fanfare + Combo zat achterin de zaal en de koorleden van De Zangfabriek uit Lutjewinkel stonden opgesteld op het toneel. Voor de bezoekers waren stoelen klaargezet in de zaal, die later nog moesten worden aangevuld!

Niedorps Fanfare opende het concert met het prachtige muziekstuk Fire in the Blood, dat subliem werd vertolkt en startte met een heel snel gedeelte waarbij opperste concentratie van de muzikanten vereist was. Dit muziekstuk is speciaal gecomponeerd voor fanfareorkesten, waarin alle muziekgroepen de volle aandacht krijgen. Dirigent Thomas Geerts had alles goed onder controle.

Hierna kwamen de in kleurrijke kledij gestoken leden van Popkoor De Zangfabriek onder leiding van dirigente Lianne Kenter al swingend in actie met de liederen Iedereen is van de Wereld en Valerie begeleid door NF. Prachtig om mee te maken hoe goed beide dirigenten met elkaar samenwerken in alle gezamenlijke muziekstukken.

Als leuke onderbreking kreeg onze talentvolle jonge muzikant Geert Wit de gelegenheid om ons 87-jarige oudste lid Anton Wauters te interviewen, die al vanaf de oprichting nog steeds actief lid is van Niedorps Fanfare. Hulde! Tot grote verrassing deed Geert dat op zo’n ludieke manier vol droge humor, dat hij terecht uitgeroepen is tot spreekstalmeester van NF. De afkondigingen van de komende te spelen muziekstukken door hem was een genoegen om naar te luisteren.

Het speciaal voor NF gecomponeerde muziekstuk The New Village dat de geschiedenis van Nieuwe Niedorp als onderwerp heeft, werd op ons verzoek door Kees Vlak gecomponeerd en voor het eerst op het Niedorp Festival in 1993 uitgevoerd door 5 verschillende fanfareorkesten. Een prachtig muziekstuk, speciaal ook voor de waldhoorns.

Voor de pauze sloot het Opleidingsorkest het eerste gedeelte van de avond af met drie niet eenvoudige muziekstukken, waarin ons nieuwste lid Elfi al een prachtige solo ten beste gaf.

Na de pauze vindt er een dirigentenwisseling plaats: Dorenda neemt deskundig het dirigeerstokje over van Thomas omdat hij niet tegelijkertijd trompet kan spelen en dirigeren zoals hij zelf uitlegt. Als eerste speelt hij samen met het orkest een door hem zelf gecomponeerd muziekstuk als ode aan zijn 3-jarige zoon. In het tweede muziekstuk speelt hij heel indrukwekkend de prachtige trompetsolo in het muziekstuk Concert Etude van Goedicke.

Na een intermezzo van het lied Africa door het Popkoor en het prachtige ritmische muziekstuk Music van John Miles, was het daarna de beurt aan het Popkoor in samenklank met NF. Het is buitengewoon om te mogen beluisteren hoe een nogal saai muziekstuk door de inbreng van dit koor een wereld van verschil maakt! Dit smaakt naar meer.

Agenda

  • 30 maart: Oudpapieractie